hemljus_ny_uppdaterad_webbsida_2017

Hemljus får en ny responsiv uppdaterad webbsida

Det är dags för Hemljus att uppdatera sin webbsida

Hemljus är branschföreningen för landets ledande leverantörer av hembelysningsprodukter. Branschföreningen ger tips och idéer om hur du kan ljussätta ditt hem, tips om hur du ljussätter hallen, köket och vardagsrummet. Hemljus ger också många andra praktiska tips, inte minst genom tidningen Hemljus som publiceras fyra gånger per år. EvaMedia har fått förmånen att uppdatera, utveckla och flytta Hemljus webbsida till WordPress. Webbsidan är nu helt responsiv och lätt för föreningen att administrera. Hemljus webbsida, som du kan besöka här,  är utvecklad i ett child-tema av WordPress ’Delivery Lite’ .

Så här såg den äldre webbsidan ut.

hemljus_aldre_webbsida
Hemljus äldre webbsida som inte fungerade i responsivt i mobilläge

Vad är ett Child-theme (barntema) i WordPress?

Du har säkert hört talas om Child-theme, barntema, i WordPress (eng. child theme)? Har du inte det så är det viktigt att du känner till det. Här kommer en kort förklaring och guide. Ett barntema är ett tema som ärver funktionalitet från ett annat tema, i detta fallet Delivery Lite som är föräldratemat (eng. parent theme) för Hemljus webbsida. Genom att använda ett barntema kan man modifiera funktionaliteten i presentationen i ett tema utan att du behöver oroa dig för att ändringarna förändras eller skrivs över av uppdateringar.

Fördelen med barntema

  1. Om du gör dina ändringar i ett barntema kan du när som helst avaktivera och/eller tar bort temat utan att dess föräldratema påverkas.
  2. Om du gör ändringar i ett tema och temat uppdateras kommer dina ändringar att försvinna. Gör du ändringarna i ett barntema bevaras ändringarna även om dess föräldratema uppdateras.
  3. Det är ett snabbt och smidigt sätt att börja bekanta sig med temautveckling för WordPress.

Här på WPG WordPressguider kan du läsa mer om hur du skapar ett Child-theme.