Liten rörlig banner tillverkad i GIMP d i

Banners för Automation – tidningen för modern produktionsteknik

Tillverkning av rörliga banners i GIMP  för Automation – tidningen för modern produktionsteknik

Tidningen Automation hade behov av egna rörliga banners, som emellanåt skall publiceras på den egna webbsida för att marknadsföra egna aktiviteter och annonsplatser. Jag tillverkade de olika formaten på banners i bildbehandlingsprogrammet GIMP.

Rörliga banners tillverkade i GIMP – vad är GIMP?

Image result for vad är gimp
GIMP, förkortning för ”The GNU Image Manipulation Program”, är ett fritt bildbehandlingsprogram tillgängligt under GNU General Public License. Programutvecklingen påbörjades av Spencer Kimball och Peter Mattis som studerade vid Berkeley. Första offentliga versionen släpptes 1995 och version 1.0 släpptes 1998. Här kan du ladda ner GIMP gratis.

Automation – tidningen för modern produktionsteknik

Chefredaktör Dag Toijer beskriver Automation så här; ’Industrin förändras ständigt. Därför måste svensk industri hänga med i den tekniska utvecklingen om vi ska kunna mäta oss  med konkurrenterna i omvärlden.

I drygt 40 år har det varit vår uppgift på tidningen Automation att beskriva den nya industritekniken. Där kan du alltid läsa om det senaste, som industri-IT, fältbussar, styrning med persondatorer och smarta instrument, men också om kvalitetssystem, nya arbetsmetoder och kopplingen mellan produktion och företagets affärsdel. Eftersom Automation är den enda tidningen i Sverige som specialiserat sig på nyheter och trender inom industriell automation och modern produktionsteknik, är Automation det bästa sättet att hänga med i utvecklingen.’

Besök gärna Automation här www.automation.se som

Automations webbsida är utvecklad i Joomla CMS

Joomla är ett av världens mest använda open source CMS (content management system, innehållshanteringssystem). Det finns idag  miljontals webbplatser världen över som drivs med Joomla vilket gör det till en programvara som används av allt från privatpersoner och små/medelstora företag till stora organisationer och multinationella företag.

Joomla är ett prisbelönt content management system (CMS) som gör att det enkelt går att skapa webbplatser och online-applikationer. Många aspekter, inklusive dess enkla användning och utbyggbarhet, har gjort Joomla till ett av det mest populära verktyget för att bygga webbplatser.