SEO - webbens bästa vän.

SEO – Webbens bästa vän och de främsta analysverktygen

En SEO-rapport – Gratis att ladda ner här

En SEO-rapport – Här är ett exempel hur du kan använda de olika SEO-analysverktygen, som Screaming Frog, Moz, Majestic och några fler. SEO står för Search Engine Optimization (Sökmotoroptimering).

Vad är SEO och vad betyder det?

Enkelt förklarat innebär det att man på olika sätt anpassar sin webbplats och extern gör sin webbplats omtalad så att sökmotorerna favoriserar webbplatsen och då ger den en bättre placering på i sökresultaten. Med hjälp av olika analysverktyg kan se hur webbsidan / e-handeln presterar och förmoda hur Google, Bing och andra sökmotorer uppfattar siten när den ’crawlas’ och spindlas igenom av sökmotorerna.

Här kan du ladda ner min första SEO-rapport. SEO-rapport_LIA1

SEO-rapporten innehåller 10 förslag på hur siten /e-handeln kan justeras och förbättras ur ett SEO-perspektiv. Rapporten innehåller också tips och länkar till de bästa analysverktygen som Screaming Frog, MOZ, Majestic och en hel del fler.

Här hittar du de bästa verktygen.

Google Search Console – Varför ger publicerade sidor ’No Index’. Tribal Core skriver om detta här >>

Submitted URL marked ‘noindex’ in Google Search Console

Ovärderliga SEO-verktyg som du bör ha koll på

Vilket WordPress-tema och Plug-ins används på en webbsida

    • https://whatwpthemeisthat.com/ WordPress är som sagt ett populärt publiceringsverktyg och kanske ser du en sida som du tycker ser bra ut och vill ta reda på hur den är skapad.
    • https://wpdetective.io/ Här du också se vilket tema som WordPress-sida är skapad i, men också om det är ett Child-tema och vilka Plug-ins som används. Ett Mycket bra verktyg.
    • https://toolset.com/ Toolset för WordPress – För dig som inte kan koda och programmera men ändå vill bygga avancerade webbsidor. Kodning är alltid att rekommendera. Detta är dock ett bra verktyg om du inte kan kodspråk som Php, Javascript, JQuery, HTML och CSS.
    • https://sv.wordpress.org/plugins/custom-post-type-ui/ Custom Post Types – Bra Plug in för att administrera och skapa Custom Post Types och Taxonimier  – För dig som inte kan koda detta på egen hand

Kolla vem som ’hostar’ domän och DNS och annat.

Hitta fler bra verktyg!

Hos Expandtalk hittar du de 50 bästa verktygen

https://expandtalk.se/verktyg-onlinemarknadsforing/

4 tankar om “SEO – Webbens bästa vän och de främsta analysverktygen”

Kommentarer är stängda.