FSN foreningen sakerhet genom nodbelysnings nya responsiva webbsida

Föreningen säkerhet genom nödbelysning har nu en responsiv webbsida

En ny responsiv webbsida klar för föreningens säkerhet genom nödbelysning

FSN tidigare webbsida var inte responsiv och innehåll äldre menyer och kolumner. Nu har föreningen fått en helt ny webbsida, som du kan besöka här. Webbsidan fungerar i alla plattformar och besökaren kan lätt kommunicera och ställa viktiga frågor om nödbelysning, utrymningsvägar och säkerhet.

Den äldre webbsidan såg ut så här och hade statisk fast bredd på 800px, vilket gjorde att den såg mycket liten ut i ett webbläsarfönster och läsbarheten var låg.

fsn_gamla
FSN tidigare webbsida från 2009, som inte var mobilanpassad och hade en äldre struktur

FSN webbsida utvecklad i ett Child-tema av EasyMag

EasyMag är ett resonsivt och rent WordPress tema. Det kommer lastat med alla de funktioner som man kan förvänta sig från en vanlig gratis tema, såsom sociala ikoner, flera widget-områden, banners, etc. Jag har skapat ett Childtema som ärver EasyMags funktioner. Childtemat fungerar fint att skapa nya widgets i, ny layout och css och på så sätt skräddarsy webbsidan för FSN.

Vad är en WordPress-widget?

WordPress har standard widgets som ligger fast i grundinstallationen, som exempelvis sökruta, metawidget, kategoriwidget osv.  Widgets är små rutor av information/funktioner som du kan placera på olika widgetpositioner, t.ex i sidopanelen eller i sidfoten, beroende på ditt tema. Givetvis kan du ta bort och flytta runt dessa.

Vad är en Meta Box?

En meta box är en dragbar ruta i efter-redigeringsskärmen i backend av WordPress. Användare kan välja eller ange extra information i meta boxen. Det finns två typer av data kan du anger i meta rutor: metadata (dvs anpassade fält), och taxonomi termer. Återkommer här inom kort med mer information om meta boxes och widgets.

2 tankar om “Föreningen säkerhet genom nödbelysning har nu en responsiv webbsida”

Kommentarer är stängda.