haem - en e-shop byggd i Magento

Magento – HAEM en E-Commerce för smink och make-up

En e-commerce för smink och make up i Magento

Vi bygger i Magento en E handel för smink och make-up. En bra butiksstruktur för renodlad storskalig E Commerce i kursen Utveckling mot E-handelsplattformar är det dags att ta sig an utmaningen och utveckla i CMS´t Magento, som är en plattform för e-handel och är idag ett av världens snabbast växande e-handelsplattformar. Magento är byggd med öppen källkod (open Source) vilket innebär att e-handelsplattformen kan laddas ner fritt från magento.com hemsida och anpassas, modifieras helt efter behov.

Vår e-handel HAEM.

I grupparbetet HAEM, som består av Helena Häggström, Alinde Mårtensson, Eva Ström och Maria Kinana har vi byggt en e-handel för smink. Besök gärna www.haem.se

Fördelar och nackdelar med Magento

Magento är byggd med öppen källkod (open Source) vilket innebär att e-handelsplattformen kan laddas ner fritt från magento.com hemsida och anpassas, Systemet är komplett från start men kan modifieras helt efter behov. har en bra admin panel och fin struktur. Magento är utvecklat för att kunna hantera stora butikssystem med en omfattande mängd kunder samtidigt. Redan från start finns funktioner som gör att din e-handel kan växa fram och vidareutvecklas i din takt med att behoven ändras. Det är även enkelt att lägga till olika betalningsmetoder som VISA, Paypal och även att faktura via post/e-post.

Magentos stora nackdel är att ehandelssystemet är väldigt krävande för en server. Det är inte alla webbhotell klarar av att köra denna plattform då minsta kravet är 256 MB i ”Memory_limit”. En rekommendation är att köra 512 MB och som man bör följa. En Magento e-shop behöver en VPS-server.

Argonova delar med sig av 10 intelligenta tips till dig som planerar att starta e-handel i mindre skala och sedan växa. Kolla här och läs dessa toppen-tips