Allt om ljus i Ljuskultur – Intäkter till print och webb

Ljus- ny bransch och arbetsområde

Det är alltid spännande med nya branscher och arbetsområden. Att få arbeta med ljus! Vem vill inte göra det? Speciellt nu under de mörkaste månaderna under det solfattiga halvåret här i Sverige. Sedan den första oktober hjälper jag till på tidningen Ljuskultur i form av att hitta intäkter, befintliga som nya i print och på webb www.ljuskultur.se Föreningen Belysningsbranschen är kittet i Ljuskultur och består av Sveriges tillverkare och importör av ljuskällor, belysningsarmaturer och komponenter. Branschsortimentet utgörs av belysningsprodukter för offentlig miljö

Tidningen Ljuskultur är Sveriges enda specialtidning om belysning.


Ljuskultur är en tidning om ljus och belysning som utkommer med 6 nummer varje år. Ljuskultur informerar och inspirerar alla som yrkesmässigt sysslar med belysning. Våra läsare är el- och belysningskonsulter, arkitekter, inredare, elinstallatörer och brukare samt fabrikanter.

Ljuskultur visar nya belysningsanläggningar, ny teknik och ljusets samspel med arkitektur. Tidningen presenterar också ny forskning och produktnyheter. Ljuskultur är en tidning både i pappersform och on-line.

Delar ut Ljuspriset

Svenska Ljuspriset är en årlig tävling arrangerad av de tre belysningssällskapen: Sydsvenska, Västsvenska och Svenska Belysningssällskapet tillsammans med tidningen Ljuskultur.
Svenska Ljuspriset är ett årligt pris som delas ut för att belöna ett projekt där ljus använts på ett framgångsrikt sätt för att skapa en visuell upplevelse i samspel med arkitekturen. I år (2017) gick första pris till Humanas äldreboende i Gävle