Mässor & event

Gör mässan till en succé – Här är 5 gratis tips för en framgångsrik mässa

Gör mässan till en succé – Här är 5 gratis tips för en framgångsrik mässa

Gör mässan till en succé – Här är 5 gratis tips för en framgångsrik mässa

1. Montern

De bästa montrarna är inte alltid de påkostade. Tänk igenom din monter. En bra monter ska locka besökare. De skall även våga gå in i montern. Ha den öppen med lättöverskådligt material. Den skall vara inbjudande.

2. Bemanningen

Det är ett ”no, no” för personalen att sitta längst in i montern bakom bord eller disk och inte vara uppmärksam på besökaren. Sitter monterpersonalen upptagen med kunder, har besökaren full förståelse för det. Bjud besökaren på kaffe, ta besökarens namn. Personen måste uppmärksammas.

3. Marknadsföringen

Planera marknadsföringen inför mässan. Skicka ut fribiljetter till din kunder. Skriv pressmeddelanden till branschtidningar och mässans pressavdelning. Använd sociala medier och berätta att du är på mässan, vad du ska visa upp och vilka som kommer ta hand om besökarna i montern. Efter mässan, berätta i samma kanaler hur mässan gick, vilka ni fick förmånen att träffa och vad ni visade upp

4. Målsättning

Ha alltid en genomgång innan mässan för monterpersonalen. Sätt upp mål om hur många kontakter som skall tas, produkter som ska visas eller säljas, och hur många ordrar ni ska få in under mässdagarna.

5. Följ upp

Direkt efter mässan, första veckan, ska alla besökarna i montern få återkoppling och ett tack för besöket. Alla förfrågningar, offerter och ordrar ska behandlas direkt. Ha en genomgång med monterpersonalen, ge feedback och återkoppla hur målen uppfylldes.

 

EvaMedia har mångårig erfarenhet av projektledning, försäljning och monterarbete av mässor. Här är ett urval av den mässor vi har arbetat med

Scanautomatic & Processteknik

Elmia Subcontractor

Elmia Automation

Underhåll

Elfack

Fast Fairs Industri & Teknik / Amec

Easy Fairs Automation & Produktion Elfack  

Mellanskogsmässan

SkogsElmia Elmia Wood

SkogsNolia Nordens Sko- och väskmässa

FORMEX

R.O.O.K.I.E.S

Läkarstämman

Bok & Bibliotek

Skolforum

Teknikmässan

SH & IE (Scandinavian Hospitality & Incentive Exhibition) EIBM i Geneve